Ga naar de inhoud

Webhosting

Domeinnaam

Een domeinnaam moet u met zorg kiezen.Onze adviseurs zullen dit ook tijdens het gesprek met u doornemen.Hieronder volgen 12 punten waar u zich op kunt voorbereiden. 

1 .Brainstorm 5 Top Trefwoorden

Wanneer u eerst begint uw domeinnaam te zoeken, helpt het om 5 woorden of zinnen in gedachten te nemen die het beste passen bij het domein waar u naar op zoek bent. Zodra u deze lijst heeft, kunt u beginnen met aan elkaar te koppelen of voorvoegsels en achtervoegsels toe te voegen aan goede domeinnaam ideeën. Bijvoorbeeld, bij de lancering van een aan hypotheek gerelateerde domein, kunt u beginnen met woorden als ‘hypotheek, financiën, rente, huis, betaling” dan spelen met de woorden totdat je een goede match gevonden hebt.

2. Maak de Domein Uniek

Gebruik nooit domeinnamen van andere sites of delen ervan. Dit kan leiden tot inbreuk op privacy en kan verstrekkende gevolgen hebben.

3. Kies alleen Dot-nl/com beschikbare domeinen.

Als u niet bezig bent met type-in het verkeer, branding of naamsbekendheid, hoeft u zich geen zorgen te maken over deze. De meeste mensen die gebruik maken van het web gaan er nog steeds automatisch vanuit dat .nl/.com alles is wat zij nodig hebben. Niet de fout maken van de vergrendeling uit of het verliezen van het verkeer naar deze mensen.

4. Maak het makkelijk te typen.

Als een domeinnaam veel aandacht vereist om correct te typen, te wijten aan spelling, lengte of het gebruik van niet-gedenkwaardige woorden of geluiden, dan verliest u een groot deel van uw branding en marketing waarde. (bijv .vermijden van “q”, “z”, “x”, “C” en “p”).

5. Maak het makkelijk te onthouden.

Vergeet niet dat mond-tot-mond en (SERPs )dominantie marketing beide gebruik maken van het gemak waarmee het domein kan worden genoemd.

6. Houd de naam zo kort mogelijk.

Korte namen zijn makkelijk te typen en makkelijk te onthouden (de vorige twee regels). Ze zorgen ook voor minder karakters in de URL in de SERPs en een betere pasvorm op visitekaartjes en andere offline media.

7. Maken en aan de verwachtingen.

Wanneer iemand hoort over uw domeinnaam voor de eerste keer, moeten zij in staat zijn om direct en nauwkeurig te gissen naar de aard van de inhoud die er gevonden kan worden. Dat is de reden waarom domeinnamen, zoals Hotmail.com, CareerBuilder.com, AutoTrader.com en WebMD.com en domeinen zoals Monster.com, Amazon.com en Zillow.com meestal geprezen worden.

8. Vermijd inbreuk op het auteursrecht.

Dit is een fout die niet te vaak gemaakt wordt, maar dit kan dodelijk zijn, als je een naam (of deel) gebruikt van een groot domein en een groot bedrijf. Om er zeker van te zijn dat je geen inbreuk doet op het auteursrecht van iemand met de naam van uw site, bezoek dan copyright.gov en zoek naar u gekozen domeinnaam, voordat u iets koopt.

9. Onderscheid jezelf met een merk.

Met behulp van een unieke naam is het een geweldige manier om extra waarde te bouwen met uw domeinnaam. Een “merk” is meer dan alleen een combinatie van woorden, dat is de reden waarom namen als mortgageforyourhome.com of shoesandboots.com niet zo meeslepend zijn als branded namen als bankrate.com of lendingtree.com. SEOmoz zelf is een goed voorbeeld – “SEO” heeft een goede baan uit te leggen de industrie dat we in en het creëren van verwachtingen, terwijl “moz” geeft een web-vereniging, en een associatie met vrij, open en community-gedreven.

10. Weigeren van Afbreekstreepjes en cijfers.

Zowel koppeltekens als cijfers maken het moeilijk om uw domeinnaam mondeling te geven en naar beneden valt op dat het gemakkelijk te onthouden of te typen is. Gebruik geen gespeld-out of Romeinse cijfers in domeinen, aangezien beide verwarrend kunnen zijn en aangezien voor de andere.

11. Volg niet de laatste trends.

Website namen die afhankelijk zijn van vreemd verkeerde spelling (net als veel Web 2.0-stijl sites), meerdere streepjes (zoals de SEO-geoptimaliseerde domeinen van de vroege 2000’s) of inspirerende korte bijvoeglijke naamwoorden (zoals “top … x”, “beste. .. x ‘,’ hot … x “) zijn niet altijd de beste keuze. Dit is geen vaste regel, maar in de wereld van de naamgeving in het algemeen. Als iedereen het doet, betekent dat niet dat het een trefzekere strategie is. Kijk maar naar al die mensen die de naam van hun bedrijf “AAA … x” in de afgelopen 50 jaar gebruikt hebben om als eerste in het telefoonboek te staan. Hoe veel van de Fortune 2000’s worden genoemd “AAA bedrijf?”

12. Gebruik een Ajax Domein Selection Tool.

Websites zoals Sidn.nl en Domjax maken het zeer eenvoudig om de beschikbaarheid van een domeinnaam te bepalen – alleen niet vergeten dat u niet hoeft te kopen via deze diensten. Als u een naam, die u wilt gebruiken, wilt testen op beschikbaarheid, kunt u bijgevoegde link gebruiken.

klik hier om domeinnaam te testen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

Claim je domeinnaam vandaag nog!

Registreer eerst je domeinnaam, voordat je inschrijft bij de KVK, want er zijn veel kapers op de kust!

Efficient

Wij leveren uw website binnen 30 dagen. Heeft u enkel een vraag? Wij reageren binnen 24 uur.

Bedrijf sites

In welke branche u ook zit, wij weten zeker dat wij u van dienst kunnen zijn. Dus heeft u nog vragen? Neem contact op.

Webshops

Wilt u een simpele maar effectieve webshop? Dan kunnen wij er eentje voor u bouwen.