Ga naar de inhoud

Seo

Website Snelheid

Website Performance – en vooral de snelheid waar je website mee laadt – is één van de belangrijkste indicatoren van je online succes. Zelfs met geweldige content en perfecte Search Engine Optimization (SEO) is een langzame website taboe. Het zal bezoekers op een afstand houden en Google zal je zelfs misschien uit haar zoekresultaten verwijderen. Hier een aantal redenen waarom performance zo belangrijk is:

1. Website Performance beïnvloedt je bounce rate

Bezoekers die maar één pagina op site bekijken (of een pagina die nog niet volledig is geladen) zijn bounces. Het percentage van je bezoekers die bouncen is je bounce rate. Het is lastig om winst te maken als mensen niet lang op je website blijven, dus een hoge bounce rate betekent slechte business. Waarom ‘bouncen’ bezoekers? De twee voornaamste redenen zijn onverwachte resultaten en lange laadtijden. Als bezoekers op een zoekresultaat klikken en iets zien wat ze totaal niet verwachten, of als ze te lang moeten wachten tot ze überhaupt iets te zien krijgen, dan gaat deze persoon terug naar de zoekresultaten. Snelle websites geven bezoekers gelijk voldoening waardoor ze langer blijven plakken.

2. Website performance kan problemen onthullen

Waarom doet je website zo lang over het laden? Is je server misschien overbelast, je database verkeerd ingesteld, of probeert misschien iemand je website te hacken? Langzaam ladende websites hebben een probleem en hoe langer je er over doet om dit probleem op te lossen, des te groter de kans dat dit in de toekomst nog meer problemen gaat opleveren. Vooral websites waarbij de vertraging plots op komt dagen lopen een groter risico. Plotse veranderingen in performance duiden vaak op een aanval of misconfiguratie die je de kop kan kosten. Zelfs als je niet van plan bent om je performance aan te pakken, is het toch verstandig om de oorzaak op te zoeken en te verhelpen.

3. Website Performance beïnvloedt je productiviteit

De snelheid van je website heeft grote invloed op je productiviteit. Webdesigners vinden het ook niet fijn om te wachten op laadtijden wanneer ze content aan hun site toevoegen. Ze krijgen niet betaald om pagina’s te laten laden, dus slechte performance berooft hen van hun productiviteit. Dit is misschien wel de belangrijkste reden om je performance te verbeteren; je eigen productiviteit intact houden.

4. Website performance kan een overwinning keren tot verlies

Tevoorschijn komen op Reddit of een andere populaire website is de droom van veel webmasters – Maar wat gebeurt er wanneer een nogal trage website vol wordt gepompt met extra bezoekers? Een crash is vaak het resultaat. In plaats van 10.000 tot 200.000 nieuwe bezoekers van Reddit krijg je eerder koppijn van de problemen die dit met zich meebrengt. Mis de kans niet om viral te gaan door nalatigheid. Los je problemen op nu het nog kan.

5. Website Performance beïnvloedt je rang in zoekresultaten

De Google Website Optimization gids zegt dat de laadtijden van je website invloed hebben op je Search Engine Result Page (SERP) rang. Dit is het niveau van je website in de zoekresultaten van Google. Sneller ladende websites hebben een hogere rang dan websites van hetzelfde kaliber die langzamer laden. Als je meer bezoekers en een hogere rang wilt, zorg dan voor goede website performance.

 

Bekijk onze portfolio en voel u vrij om contact met ons op te nemen voor een offerte.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@sales2you.nl of bel 0320-747100

Creëer vertrouwen bij uw bezoekers en voorkom boetes

Beveilig vandaag nog uw website met een SSL certificaat.

Efficient

Wij leveren uw website binnen 30 dagen. Heeft u enkel een vraag? Wij reageren binnen 24 uur.

Bedrijf sites

In welke branche u ook zit, wij weten zeker dat wij u van dienst kunnen zijn. Dus heeft u nog vragen? Neem contact op.

Webshops

Wilt u een simpele maar effectieve webshop? Dan kunnen wij er eentje voor u bouwen.