Nieuws

Bel voor een afspraak
0320- 747 100

Trends 2014

1. Full photo background - Volledige Foto Achtergronden

Vorig jaar, waren oversized afbeeldingsachtergronden een populaire trend.
Dit jaar zijn niet alleen grote foto achtergronden populair, maar volledige foto achtergronden zijn ook een trend. Veel sites zijn relevante foto in hun achtergrond ontwerpen aan het op nemen.

2. Infinite scrolling - Parallax scrolling

Alles wordt op 1 pagina gezet, waarop je oneindig kan scrollen naar beneden. Dit is een simpele methode om door een website heen te gaan, als het natuurlijk geschikt hiervoor is. Met deze methode worden vaak grote foto's of blokken tekst gebruikt, of de tekst wordt over foto's heen gescrollt. Inifnite scrolling zorgt voor een diepte in de website, en scheelt klikken.

3. Horizontal scrolling - Horizontaal scrollen

Horizontaal scrollen was tot voor kort absoluut not-done.
Verticaal scrollen was sinds het muiswieltje al geen probleem meer, maar met de opkomst van swipe-screens gaan we ineens ook horizontaal scrollen. Van onder naar boven, van links naar rechts.

4. Line under - Streep eronder

Het doet denken aan typografie van vroeger.
Aan loodzetsels die met de hand werden gecentreerd en uitgevuld. Dergelijk ambachtelijk monnikenwerk vroeg om een ferme streep eronder. Uitvullen en centreren is gelukkig niet meer zoveel werk, maar een streep doet het nog steeds heel lekker.

5. Handwritten - Schrijfletter

Aan elkaar, schuin en mooi tussen de lijntjes. Zoals vroeger.
De schrijfletter blijft hip, ook het komende seizoen. De webdesigners die in 2013 goed hun best doen, krijgen van ons een sticker.

6. Minimalistic - Minimalistisch

We lezen het liefst zo min mogelijk maar willen wel genoeg informatie vangen. Hou het kort en to the point, plaats bijvoorbeeld een grote achtergrond met wat tekst erop om het zo minimalistisch mogelijk te houden. Zo simpel kan het ook zijn.

7. Large Typography and Bold Headlines - Grote Typografie en de Bold lettering

Oversized typografie in kopteksten en gewaagde, hoekig koppen zijn gegroeid in populariteit in 2013.
Deze typografische stijl valt in lijn met de inhoud van de eerste design het maakt het gemakkelijk voor de bezoekers van de site om te bepalen wat ze zoeken en snel toegang krijgen tot belangrijke informatie.

8. Circular design elements - Cirkelvormige design elementen

Veel ontwerpers zijn afgestapt van vierkante, hoekige design elementen in het voordeel van meer organische kringen, die mooi passen in het ontwerp en zijn een verfrissende verandering van websites gedomineerd door vierkanten en rechte hoeken.

9. Content first - Inhoud eerst

Wat er op de website staat is veel belangrijker dan de vorm ofhet gebruik van Flash. Het design van de website is meer een ondersteuning van de gehele website, hiermee wordt je gevonden op Google of zet je Social Media gebruikers aan tot het bezoeken van de website.

10. Social networking - Sociale contacten

Social media wordt al veel gebruikt voor de bekendbaarheid van een website. Dit is een belangrijk medium voor elke website: Twitter, Google+, Facebook. Dit zorgt voor een ruimer publiek, en zo kan iedereen de website tegenkomen. Vragen, updates, nieuws, zo verspreid je alles nog een stapje verder.


NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand