Metatags

Bel voor een afspraak
0320- 747 100

META TAGS

meta-tagsEen metatag is een veld in een document dat specifieke metadata bevat. Een document kan doorgaans meerdere metatags bevatten, die informatie geven over het document.

Metatags zijn bedoeld om (niet normaal zichtbare) informatie op te nemen over de inhoud van een website of een webpagina. Hiertoe wordt in de code van de pagina eerst een aanduiding opgenomen van het soort informatie, en daarna de informatie zelf. Die laatste kan beschrijvend van aard zijn, of kan een opsomming van trefwoorden bevatten.

Voorbeelden van metatags zijn "Auteur = Oscar Wilde" of "Het jaar van uitgifte van dit document is 1988.". Het eerste voorbeeld is beter te gebruiken door computers doordat het van een duidelijke syntaxis gebruikmaakt: "naam van tag = beschrijving". Het tweede voorbeeld gebruikt natuurlijke taal als syntaxis, wat voor mensen plezieriger oogt, maar voor computers moeilijker te interpreteren is.

Soms wordt informatie zowel in het document zelf gegeven (voor de lezer van het document) als in een metatag (bijvoorbeeld voor programma’s die de collectie waar het document deel van uitmaakt beheren).

Bel ons voor een afspraak neem contact op via formulier

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand